Spaanse rode wijn

Baron de Ley – Reserva

Jaargang: 2016, 2017 Druiven: Tempranillo

In een het hart van het warme Spaanse Rioja staat een prachtig 16e eeuwse Benedictijnse klooster… Lees meer
 15,40

Baron de Ley Rioja Finca Monasterio

Streek: Rioja Jaargang: 2017 Druiven: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Graciano, Mazuelo, Tempranillo

In het klooster is het goed Rioja drinken. Baron de Ley Finca Monasterio is een… Lees meer
 26,00

Bodega Valserrano Rioja Finca Monteviejo

Streek: Rioja Jaargang: 2017 Druiven: Garnacha, Graciano, Tempranillo

Deze oude berg levert de beste druiven! Inderdaad, deze hooggelegen wijngaarden staan voor 95% aangeplant… Lees meer
 41,95

Coto de Imaz Gran Reserva Rioja

Streek: Rioja Jaargang: 2012, 2014 Druiven: Graciano, Tempranillo

Gran Reserva. Met recht een grootse wijn. Een speciale  Rioja….. Deze El Coto de Imaz… Lees meer
 20,45

El Coto Crianza Garnacha

Streek: Rioja Jaargang: 2015 Druiven: Garnacha

El Coto is een van de meest bekende wijnhuizen van Spanje. El Coto Crianza is bijvoorbeeld… Lees meer
 10,65

El Pedal

Streek: Rioja Jaargang: 2016 Druiven: Tempranillo

Als Amsterdamse wijnwinkel vielen wij als een blok voor de El Pedal de Hermanos Hernaiz.… Lees meer
 10,25

Valserrano Rioja Crianza

Streek: Rioja Jaargang: 2017 Druiven: Mazuelo, Tempranillo

Klassieke Rioja. Zwoel fruit, cederhout, vanille, intens… Echt een klassieke Rioja die alles heeft wat… Lees meer
 14,95

Van alle wijnlanden in de wereld is Spanje het land dat de grootste oppervlakte aan wijnbouwbeplanting heeft. Over de hele wereld is ongeveer zeven miljoen hectare aan wijnbouwbeplanting. Spanje neemt daarvan ruim één miljoen voor zijn rekening. In ieder geval hebben we een grote keuze Spaanse rode wijnen bij de Spaansewijnwinkel.nl. Het mooie van wijnen is dat ze allemaal niet alleen zo lekker worden gevonden maar dat ze ook allemaal nog zo'n hele mooi-prijs kwaliteit hebben. Je vindt de lekkerste Spaanse rode wijnen vaak nog voor een zeer bescheiden prijskaartje. Neem bijvoorbeeld onze Perdiguero wijnen. Fantastische kwaliteit, heerlijk houtgerijpte zon doorstoofde wijn. Ze doen het zo goed bij de Barbeque maar ook bij dat lekkere winterse Runderstoofpotje. En eigenlijk voor een grijpstuiver. Voor het aperitief hebben we natuurlijk ook zo fris en fruitige Verdejo uit de Rueda. En uiteraard is het ook Cava "galore". Laat het "fïesta" maar beginnen. Salud! 

Wordt de beste rode wijn uit Spanje van Tempranillo gemaakt?  

Wat is de beste rode wijn uit Spanje? Die vraag wordt ons vaak gesteld. Rode wijn uit Spanje is erg geliefd bij veel wijnliefhebbers. Veel goede wijnen worden inderdaad van de Tempranillo gemaakt. Dat is inderdaad een edele druivensoort die het hier erg goed doet. Er zijn nog meer Spaanse druiven zoals de Tempranillo, Garnacha (nou ja, dat is eigenlijk de spaanse naam voor de Franse Grenache) en de Monastrell. Daarbij wordt vaak de Tempranillo gemengd met internationale druivenrassen zoals de Syrah en de Cabernet Sauvignon). De Tempranillo is misschien wel één van de bekendste druivenrassen voor Spaanse rode wijn. Echter staat hij vaak onder zijn lokale synoniem vermeld op het etiket: cencibel, tinta del país, tinta de toro, tinto fino en ull de llebre.... Allemaal dezelfde druif.  Deze druif vormt de basis voor vele Spaanse Rioja’s. Rioja is een typische Spaanse rode wijn afkomstig uit het Noorden van Spanje. Dit gebied heeft samen met Priorat als enige de status DOCa ‘Denominación de Origen Calificada)in Spanje. Rioja wijnen worden wereldwijd omschreven als één van de beste wijnen ter wereld. 

Hoe weet u welke Spaanse rode wijn de lekkerste is? 

Er worden in spanje heel veel verschillende soorten rode wijn gemaakt. Fris sappig rood uit Baskenland tot zoete doble pasta wijnen uit het zuiden in Utiel-requena. Hoe weet u welke Spaanse rode wijn lekker is? Wat nu een lekkere rode wijn is heeft alles te maken met persoonlijke smaak en voorkeur. Even als een hulp bij het kiezen hebben ze in Spanje een type indeling gemaakt: Jóven (jonge fruitige wijnen zonder houtrijping), Crianza (6 maanden op eiken fusten gerijpt), Reserva (minimaal 1 jaar op fust gerijpt) en Gran Reserva (minimaal 2 jaar op fust gerijpt). Nu is het niet direct zo dat oude wijnen beter zijn dan jonge wijnen. Juist is het zo dat de laatste jaren de jonge wijnen winnen aan populariteit. Over smaak valt dus niet te twisten! Bij spaansewijnwinkel.nl vindt u ze allemaal.