Spaanse witte wijn

Arriezu Verdejo Rueda – bio

Streek: Rueda Jaargang: 2016 Druiven: Verdejo

Biologische top-Verdejo. Voor nu en wat later ! De Arriezu Verdejo is een zeker niet-alledaagse… Lees meer
 9,85

Baron de Ley Rioja Blanco

Jaargang: 2021 Druiven: Garnacha Blanca, Tempranillo Blanca, Viura

Rioja altijd rood? Nee hoor, er is ook heerlijk wit hier vandaan. De wijnen uit… Lees meer
 9,20

Bellori Rueda Verdejo Joven

Streek: Rueda Jaargang: 2021 Druiven: Verdejo

Vers gemaaid gras op een koele ochtend in de lente. Deze Bellori Rueda Verdejo Joven… Lees meer
 12,50

Finca La Emperatriz Viura

Streek: Rioja Jaargang: 2019 Druiven: Viura

Deze Viura druiven van Finca La Emperatriz hebben het tijdens de groei niet gemakkelijk gehad.… Lees meer
 10,95

Rioja El Coto Blanco

Streek: Rioja Jaargang: 2019 Druiven: Viura

De meest verkochte witte Rioja ter wereld, zoveel wijndrinkers hebben toch geen ongelijk ? We… Lees meer
 6,95

Sedosa Organic Blanco

Jaargang: 2020 Druiven: Sauvignon Blanc, Viura

Lekkere frisse Spaanse doordrinker Sedosa Organic Blanco is een biologische wijn met een heldere kleur… Lees meer
 7,65

The Guv’nor Blanco

Jaargang: 2019 Druiven: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo

Let op : Guv’nor Blanco wordt Solis Kingpin Blanco We hebben nog enkele laatste flessen… Lees meer
 7,75

Met een glas witte wijn in de hand is het gelijk gezellig. Fris gekoeld met vrienden op de borrel, bij een receptie, op een bootje dobberend in de grachten, bij een picknick , een luxe diner of gewoon lekker op een muziekfestival. Het kan altijd en is altijd op zijn plek. Op zoek naar zo'n witte wijn uit Spanje die daarvoor geschikt is?  We hebben een uitstekend assortiment witte wijnen uit hun diverse regio's op voorraad. Witte Rueda en een strakke Albarino is natuurlijk vaak snel gekozen maar ook volle Witte Rioja's en prachtige wijnen uit Baskenland en Asturïe hebben we op de Spaansewijnwinkel.nl. Bestel jouw favoriete witte wijn en wij bezorgen je bestelling snel bij je thuis!  

Als iemand een voorbeeld nodig heeft van hoe een wijn producerend land zichzelf opnieuw kan uitvinden, moet hij naar Spanje kijken.

Veertig jaar geleden had Spanje in feite geen invloed of reputatie op het gebied van stille witte wijn; er waren enkele opmerkelijke uitzonderingen, maar deze wijnen waren zeldzaam.

Toch kwam de redding, ironisch genoeg, van Rioja's oudste en meest traditionele bodega - Marques de Riscal. Met behulp van roestvrij staal en temperatuurregeling heeft Marques de Riscal met succes Rueda van een oxidatieve wijn omgedoopt tot een fruitgedreven, frisse en aromatische witte wijn, waardoor ook een jongere generatie wijnmakers wordt aangemoedigd om moderne technieken en een meer internationale kijk op Spaanse witte wijnen te brengen. In het post-Franco-tijdperk was de technologie die nodig was om witte wijnen te maken die internationaal konden concurreren eindelijk op grotere schaal beschikbaar.

Galicië's Godello is een ander interessant voorbeeld. Ooit was het extreem productief in Noord-Spanje, maar in de jaren zeventig was veel ervan weggerukt ten gunste van Sherry's Palomino. Maar geïnspireerd door het succes van Albariño, werd de druif in de jaren 80 opnieuw aangeplant.

Tegenwoordig produceren veel van de belangrijkste regio's van Spanje witte wijnen en met een exponentiële groei van de verkoop zullen er ongetwijfeld meer unieke stijlen volgen.