Bobal

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
815
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Bobal: Een Opkomende Ster uit Spanje

Bobal is een inheemse Spaanse druif die vooral wordt verbouwd in de regio’s Utiel-Requena en Manchuela, in het oosten van Spanje. In de provincie Valencia, is deze druif al terug te vinden in 15e-eeuwse geschriften. De druif is sterk en goed bestand tegen de felle zon en langere periodes van extreem hoge temperaturen. Dus echt een warm-klimaat-druif! Deze druivensoort heeft een dieprode kleur, stevige tannines en hoge zuurgraad, wat het tot een perfecte kandidaat maakt voor het produceren van zowel jonge als gerijpte wijnen. Bobal heeft aroma’s van donker fruit zoals bramen, kersen en pruimen, vaak vergezeld van kruidige tonen en soms een vleugje chocolade. Dankzij zijn dikke schil is de druif goed bestand tegen de hete, droge omstandigheden van de regio, wat resulteert in geconcentreerde, krachtige wijnen.

Wijnhuis De Moya heeft meerdere wijnen gemaakt van de Bobal! De Justina en de Maria. Bekijk ze hier onder en ontdek deze druif! Of proef de Rosé van Hammeke Cellars!

Gebruik en karakter

Hoewel Bobal lange tijd vooral werd gebruikt voor bulkwijn en mengwijnen, begint de druif nu steeds meer erkenning te krijgen als een druivensoort die op zichzelf prachtige wijnen kan opleveren. In de afgelopen jaren hebben wijnmakers moderne technieken omarmd om het potentieel van Bobal volledig te benutten, wat heeft geleid tot expressieve wijnen van hoge kwaliteit. Bobal wordt meestal geproduceerd als een stevige rode wijn, maar het kan ook gebruikt worden voor roséwijnen, die bekend staan om hun fruitige, verfrissende karakter. Door het warme mediterrane klimaat waarin Bobal groeit, worden de druiven volledig rijp, wat resulteert in rijke en complexe wijnen.

Wijn-Spijs Combinaties met Bobal

Bobalwijnen, met hun volle body en robuuste smaakprofiel, passen goed bij rijke en hartige gerechten. Denk aan gegrild rood vlees, stoofschotels en stevige kazen. De stevige tannines van Bobal complementeren ook gerechten met vet, zoals lamsvlees of varkensschouder. Een lichtere rosé van Bobal kan heerlijk zijn bij mediterrane gerechten zoals gegrilde groenten of zeevruchten. Bekende voorbeelden van Bobalwijnen zijn de krachtige rode wijnen uit Utiel-Requena, die steeds meer internationaal erkend worden voor hun diepte en karakter.