Spaanse rosé

Spaanse rosé wijnen zijn niet alleen divers in smaak, maar ook in kleur! Veelal gemaakt van de Tempranillo en Garnacha druiven, maar ook hier komt veel diversiteit naar voren. Ontdek de Spaanse rosé wijnen op Spaansewijnwinkel.nl!

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Rosé wijnen

De kwaliteit en variëteit van Spaanse roséwijnen is de laatste jaren spectaculair verbeterd. Wij van Spaansewijnwinkel.nl denken dat roséwijnen net zo interessant kunnen zijn als rode of witte wijnen. Daarom vindt u in de online winkel een prima selectie Spaanse rosado’s. Bekijk ze eens! Vergeet overigens niet daarbij dat de lichtere tint rosé niet perse altijd maar beter is. Achter de nieuwe trend naar lichtgekleurde rosés proberen enkele kwaliteitsbewuste Spaanse producenten serieuze wijnen in deze stijl te maken. Wat roséwijnen kenmerkt, een beperkte maceratie van pitten en schillen in de most, betekent precies dat: minder maceratie, maar zeker geen lagere kwaliteit.

De meeste rosé wordt gemaakt als een eenvoudige, gemakkelijk drinkbare wijn, maar technisch gezien kan rosé van topklasse zijn en een verouderingspotentieel hebben dat vergelijkbaar is met de beste rode en witte wijnen ter wereld. Stijl en complexiteit zijn afhankelijk van beslissingen die in de wijngaard en in de wijnmakerij worden genomen.

Spanje ondertussen ook een Rosé reus.

Spanje is ,wel ondertussen de tweede roséproducent ter wereld met 5,5 miljoen h. vreemd genoeg is juist Frankrijk onze beste klant — het koopt maar liefst 2,7 miljoen hl, meer dan de helft van alle Spaanse rosé-export. Dit zie je niet in flessen maar eerder in Allerlei Bag in box verpakkingen in de supermarkt aantreffen. Hoewel veel Spaanse rosé wordt gemaakt voor gemakkelijk genot, evolueren sommige producenten naar een meer verfijnde stijl.

Ondertussen bruist het in Spanje en is in deze categorie de laatste tijd enkele echt interessante wijnen uitgebracht.

Er moet nog veel geëxperimenteerd worden. Het werk om toprosés te produceren begint met de druivensoort en de wijngaardselectie en gaat vervolgens door met het productieproces. Sommige wijnen in deze selectie bewijzen dat de inspanningen van de wijnmakers tot nu toe de moeite waard zijn geweest – en die inspanningen kunnen zelfs resulteren in een nieuwe stijl van fijne Spaanse rosé.