Witte wijn

Spanje staat bekend om een geweldig rijk aanbod van wijnen, met zeer verschillende en eigen kenmerken. Houdt u van intense en rijke witte wijnen houdt of juist van de lichte, frisse en strakke soort, ze hebben het allemaal in Spanje. Spaansewijnwinkel.nl sluit daar mooi bij aan met bekende grootheden en soms een juist onverwacht assortiment.

 

Soort
Wijnen per streek
Andalusië (1)
Asturïe (3)
Baskenland (1)
Pais Vasco (1)
Cantabrïe (3)
Castilla é Leon (Castilië en León) (3)
Castilla La Mancha (2)
Catalunya (Catalonië) (1)
Condado de Huelva (1)
Galicia (3)
Rías Baixas (3)
Ribeiro (1)
Rioja (4)
Sierras de Málaga (3)
Rueda (5)
Druif
Albarin Blanco (3)
Albillo (1)
Garnacha Blanca (2)
Godello (2)
Hondarrabi Zuri (1)
Malvasia Bianco (1)
Moscatel (1)
Riesling (2)
Tempranillo Blanca (1)
Treixadura (1)
Zalema (1)
Albariño (5)
Chardonnay (6)
Macabeo (1)
Sauvignon Blanc (3)
Verdejo (10)
Viura (6)
Smaak
Prijs

Resultaat 1–12 van de 32 resultaten wordt getoond

Met een glas Spaanse witte wijn in de hand is het gelijk gezellig. Fris gekoeld met vrienden op de borrel, bij een receptie, op een bootje dobberend in de grachten, bij een picknick , een luxe diner of gewoon lekker op een muziekfestival. Het kan altijd en is altijd op zijn plek. Op zoek naar zo’n witte wijn uit Spanje die daarvoor geschikt is?  We hebben een uitstekend assortiment witte wijnen uit hun diverse regio’s op voorraad. Witte Rueda en een strakke Albarino is natuurlijk vaak snel gekozen maar ook volle Witte Rioja’s en prachtige wijnen uit Baskenland en Asturïe hebben we op de Spaansewijnwinkel.nl. Bestel jouw favoriete witte wijn en wij bezorgen je bestelling snel bij je thuis!

Als iemand een voorbeeld nodig heeft van hoe een wijn producerend land zichzelf opnieuw kan uitvinden, moet hij naar Spanje kijken.

Veertig jaar geleden had Spanje in feite geen invloed of reputatie op het gebied van stille witte wijn; er waren enkele opmerkelijke uitzonderingen, maar deze wijnen waren zeldzaam.

Toch kwam de redding, ironisch genoeg, van Rioja’s oudste en meest traditionele bodega – Marques de Riscal. Met behulp van roestvrij staal en temperatuurregeling heeft Marques de Riscal met succes Rueda van een oxidatieve wijn omgedoopt tot een fruitgedreven, frisse en aromatische witte wijn, waardoor ook een jongere generatie wijnmakers wordt aangemoedigd om moderne technieken en een meer internationale kijk op Spaanse witte wijnen te brengen. In het post-Franco-tijdperk was de technologie die nodig was om witte wijnen te maken die internationaal konden concurreren eindelijk op grotere schaal beschikbaar.

Galicië’s Godello is een ander interessant voorbeeld. Ooit was het extreem productief in Noord-Spanje, maar in de jaren zeventig was veel ervan weggerukt ten gunste van Sherry’s Palomino. Maar geïnspireerd door het succes van Albariño, werd de druif in de jaren 80 opnieuw aangeplant.

Tegenwoordig produceren veel van de belangrijkste regio’s van Spanje witte wijnen en met een exponentiële groei van de verkoop zullen er ongetwijfeld meer unieke stijlen volgen.