Hiruzta

Iets meer dan 6,5 km van de Franse grens ligt het pittoreske stadje Hondarribia. Deze plaats is doordrenkt van met de Baskische cultuur, architectuur, geschiedenis en gastronomie; het buitengewone landschap omgeven door bergen en zee lijkt niet van deze wereld; maar het is de wijn uit deze regio, met name de Txakolina versie, die je sprakeloos zal maken. Op deze magische plek vind je Hiruzta, een familiewijnmakerij die begon met de droom van Asensio, Txarli en Angel Rekalde in 2012.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

IRUZTA is niet alleen een wijnmakerij… het is een levensfilosofie.
De naam van de wijnmakerij zelf omvat het hart van het project.
HIRUren UZTA, dit betekent : een driepersoonsoogst.. Het geesteskind van een vader en zijn twee zonen, Asensio, Txarli en Angel Rekalde.

De passie en liefde voor de wijnwereld was wat hun inspireerde om  eigen txakoli-wijnmakerijen te creëren in een van de meest
prachtige locaties in Baskenland: Hondarribia. Wat ooit een gedeelde droom was, is nu werkelijkheid.

Ze zijn ons er zeer van bewust dat de sleutel tot een goede wijn het hebben van de beste druiven is, en streven ernaar om voor de dagelijkse gang van zaken in hun wijngaard te zorgen. Het weer, de bodem en het gewastype zijn de sleutels tot het uitzonderlijke “terroir”.

De met trellis- beplante wijngaard bevindt zich op een bevoorrechte locatie op het zuiden, met maximale zonnestraling en profiterend van de zeebries van de kliffen van Jaizkibel. De inheemse druif, HONDARRABI ZURI, is de belangrijkste in onze percelen. Dit alles stelt hun in staat om wijnen te produceren met een geheel eigen stijl.

Txakoli is de wijn die in Baskenland wordt geproduceerd, voornamelijk met de Hondarrabi Zuri-variëteit; een inheemse druif die ervoor zorgt dat Txakoli zich onderscheidt van alle andere wijnen ter wereld. Txakoli wordt al enkele eeuwen geproduceerd in Hondarribia, de stad waar deze inheemse druif zijn naam aan te danken heeft.

Bij  Hiruzta zijn ze er trots op dat ze dit symbolische culturele erfgoed hebben hersteld en nieuw leven hebben ingeblazen voor de economie van Hondarribia.

error: Content is protected !!