Rode wijn

Bij Spaanse rode wijnen denk je vaak al snel aan Rioja, of aan de bekende druivenrassen Tempranillo en Garnacha. Spanje heeft echter veel meer te bieden! Bekijk het uitgebreide assortiment op spaansewijnwinkel.nl en ontdek al het moois van Spanje!

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 70 resultaten wordt getoond

Van alle wijnlanden in de wereld is Spanje het land met de grootste oppervlakte aan wijnbouwbeplanting. Over de hele wereld is ongeveer zeven miljoen hectare aan wijnbouwbeplanting. Spanje neemt daarvan ruim één miljoen voor zijn rekening. In ieder geval hebben we een grote keuze Spaanse rode wijnen bij de Spaansewijnwinkel.nl. Het mooie van wijnen is dat ze allemaal niet alleen zo lekker worden gevonden maar dat ze ook allemaal nog zo’n hele mooi-prijs kwaliteit hebben. Je vindt de lekkerste Spaanse rode wijnen vaak nog voor een zeer bescheiden prijskaartje. Neem bijvoorbeeld onze Perdiguero wijnen. Fantastische kwaliteit, heerlijk houtgerijpte zon doorstoofde wijn. Ze doen het zo goed bij de Barbeque maar ook bij dat lekkere winterse Runderstoofpotje. En eigenlijk voor een grijpstuiver. Voor het aperitief hebben we natuurlijk ook zo fris en fruitige Verdejo uit de Rueda. En uiteraard is het ook Cava “galore”. Laat het “fïesta” maar beginnen. Salud! 

Wordt de beste rode wijn uit Spanje van Tempranillo gemaakt?  

Wat is de beste rode wijn uit Spanje? Die vraag wordt ons vaak gesteld. Rode wijn uit Spanje is erg geliefd bij veel wijnliefhebbers. Veel goede wijnen worden inderdaad van de Tempranillo gemaakt. Dat is inderdaad een edele druivensoort die het hier erg goed doet. Er zijn nog meer Spaanse druiven zoals de Tempranillo, Garnacha (nou ja, dat is eigenlijk de spaanse naam voor de Franse Grenache) en de Monastrell. Daarbij wordt vaak de Tempranillo gemengd met internationale druivenrassen zoals de Syrah en de Cabernet Sauvignon). De Tempranillo is misschien wel één van de bekendste druivenrassen voor Spaanse rode wijn. Echter staat hij vaak onder zijn lokale synoniem vermeld op het etiket: cencibel, tinta del país, tinta de toro, tinto fino en ull de llebre…. Allemaal dezelfde druif.  Deze druif vormt de basis voor vele Spaanse Rioja’s. Rioja is een typische Spaanse rode wijn afkomstig uit het Noorden van Spanje. Dit gebied heeft samen met Priorat als enige de status DOCa ‘Denominación de Origen Calificada)in Spanje. Rioja wijnen worden wereldwijd omschreven als één van de beste wijnen ter wereld. 

Hoe weet u welke Spaanse rode wijn de lekkerste is? 

Er worden in spanje heel veel verschillende soorten rode wijn gemaakt. Fris sappig rood uit Baskenland tot zoete doble pasta wijnen uit het zuiden in Utiel-requena. Hoe weet u welke Spaanse rode wijn lekker is? Wat nu een lekkere rode wijn is heeft alles te maken met persoonlijke smaak en voorkeur. Even als een hulp bij het kiezen hebben ze in Spanje een type indeling gemaakt: Jóven (jonge fruitige wijnen zonder houtrijping), Crianza (6 maanden op eiken fusten gerijpt), Reserva (minimaal 1 jaar op fust gerijpt) en Gran Reserva (minimaal 2 jaar op fust gerijpt). Nu is het niet direct zo dat oude wijnen beter zijn dan jonge wijnen. Juist is het zo dat de laatste jaren de jonge wijnen winnen aan populariteit. Over smaak valt dus niet te twisten! Bij spaansewijnwinkel.nl vindt u ze allemaal. 

error: Content is protected !!