Ramón Roqueta

Het eikenblad op het etiket symboliseert kracht en vernieuwing, het wiel herinnert aan de traditionele manier van druiven plukken, de vurige vlam staat voor familie en een veilig thuisfront. Druiven vormen de pure expressie van het ambacht. Met wijnen van Ramon Roqueta zit je altijd goed.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Het wijnhuis in Manresa, Catalunya werd opgericht in 1898 door Ramón Roqueta Torrentó, een ondernemende en vindingrijke zakenman.

Binnen enkele jaren nam de handel een vlucht en groeiden ze uit tot grote bedrijven met vele hectares aan wijngaarden en meerdere wijnkelders in verschillende herkomstgebieden.

De wijnen waren na de oprichting zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya. Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen.

Hun wijnen zijn modern en hebben een fruitig karakter. Vaak  gemaakt van authentieke druiven uit de streek en is in iedere fles hiervan de specifieke herkomst terug te proeven. Door het altijd afzondelijk vinifieren van de verschillende druivensoorten stelt dit het wijnhuis Ramón Roqueta in staat om prachtige monocépages te creëren.