El Coto de Rioja

El Coto wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo zijn zij in korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende huizen van de streek. Als voorbeeld is El Coto Crianza is de meest verkochte Rioja Crianza in Spanje en is de El Coto blanco zelfs de meest verkochte witte Rioja in de hele wereld! Tja, do we need to say moren??
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Hoewel El Coto een relatief jonge Bodega is, is het al een van de leiders van de Rioja Qualified Designation of Origin (D.O.Ca). Op de binnenlandse markt waren er geen verkooppromoties of publiciteitscampagnes nodig om El Coto stilletjes de favoriete Rioja Crianza van de Spanjaarden te laten worden, terwijl El Coto op de internationale markt aanwezig is aan de beste tafels en wijnkaarten in zo’n 50 landen . Dat wil toch wel wat zeggen.

Ongeveer een derde van het perceel van 120.000 m2 is bebouwd. Elk gebouw is uitgerust met temperatuur- en vochtigheidscontroles en is doelspecifiek (wijnbereiding, vatrijping, flessenrekken, magazijn en bottellijn). De meest recent gecreëerde gebouwen zijn vernoemd naar de mensen die een sleutelrol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Bodega.

Gezien het feit dat al hun rode wijnen vatgerijpt zijn, is de voorraad vaten een van de grootste in de Rioja D.O.Ca en in de wereld, met bijna 70.000 vaten en een lage gemiddelde leeftijd van net iets meer dan 3 jaar.

Elk glas van hun wijn staat voor collectieve inspanning, teamwerk, beginnend in de wijngaard zelf en met geen grotere beloning dan de tevredenheid van degenen die de wijnen van El Coto drinken. We van de spaansewijnwinkel.nl delen deze menning helemaal!