Matsu

Matsu vertaalt vanuit het Japans als ‘wachten’. Het geeft perfect de geduldige filosofie weer van Bodegas Matsu op hun eeuwenoude Toro-wijngaarden in de regio Castilla y León. De volwassen wijnstokken van de wijnmakerij helpen bij het creëren van wijnen met diverse en complexe smaakprofielen. Omdat ze minder bekend zijn, vragen Toro-wijnen niet hetzelfde prijskaartje. Ondanks het hete, droge klimaat slaagt Matsu erin om krachtige maar ongelooflijk elegante wijnen te maken – en je proeft de voordelen van die oude wijnstokken in elke slok.
Soort
Rode wijn (3)
Wijnen per streek
Castilla é Leon (Castilië en León) (3)
Toro (3)
Druif
Tinto de Toro (2)
Tempranillo (1)
Smaak
Prijs

Toont alle 3 resultaten

Matsu vertegenwoordigt een reis door de tijd, door verschillende generaties die toegewijd zijn aan het leven op het land. Jeugd, volwassenheid en ouderdom. Vier wijnen van oorsprong uit de D.O. Toro heeft meer dan honderd jaar nodig gehad voor hun uitwerking met de druif van honderdjarige wijngaarden, de wijsheid geërfd van generaties wijnmakers die de wijnstokken op ambachtelijke wijze blijven verbouwen met behulp van de meest voorouderlijke technieken.

El Pícaro, El Recio, El Viejo en La Jefa verpersoonlijken de essentie van Matsu, hun individuele relatie met het land in overeenstemming met hun leeftijd en levensfase. Ze zijn het eerbetoon aan honderden mannen en vrouwen die hun leven hebben gewijd aan de wijngaard in deze regio. Het resultaat zijn vier moderne en verfijnde wijnen, die in staat zijn om zachte, discrete elegantie te tonen zonder de kracht te verliezen die kenmerkend is voor Toro-wijnen.

error: Content is protected !!