Descalzos Viejos

Soort
Rode wijn (4)
Witte wijn (2)
Wijnen per streek
Sierras de Málaga (6)
Druif
Cabernet Sauvignon (1)
Garnacha (1)
Graciano (1)
Petit Verdot (1)
Chardonnay (2)
Merlot (2)
Syrah (2)
Smaak
Prijs

Het wijnhuis Descalzos Viejos heeft een oppervlakte van 16 hectare en is gelegen in een omgeving van onvergelijkbare schoonheid op de Cornisa del Tajo de Ronda, omgeven door drie natuurparken. In het hoogste deel bevindt zich de wijnmakerij, gevestigd in een 16e-eeuws trinitarisch klooster. Aan de achterkant van het gebouw is er een prachtige terrasvormige tuin met fruitbomen en een bron. De wijngaard strekt zich uit over het onderste deel van het landgoed tussen oude olijfbomen en steeneiken.

De plek van wijnhuis Descalzos heeft een uitgebreid restauratieproces ondergaan om er het epicentrum van hun werk van te maken, waarbij het eeuwenoude hoofdgebouw en de tuinen zijn hersteld, naast de uitgestrekte wijngaarden die op de hellingen zijn geplant, waardoor het een onvergelijkbare schoonheid heeft gekregen.

De Serranía de Ronda waar het zic bevind, biedt een grote diversiteit aan microklimaten, beïnvloed door de nabijheid van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De wijnmakerij bewerkt 10 hectare wijngaarden, verdeeld over drie landgoederen:

Finca Descalzos Viejos: Het heeft 6 hectare wijngaarden in het bovenste en middelste deel van de Taag-helling, op een hoogte van ongeveer 650 m. Deze wijngaard wordt gekenmerkt door lage temperaturen in de winter en hoge temperaturen in de zomer, weinig regenval en vrij steenachtige grond van kalksteenaard en leemachtige textuur. De variëteiten zijn Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha, Graciano, Petit Verdot en Merlot.

Finca Prado Nuevo: Het ligt dicht bij de wijnmakerij, op ongeveer 600 m boven de zeespiegel, en heeft 3 hectare wijngaarden. Beïnvloed door de nabijheid van de rivier de Guadalevin en leemachtige kleigronden. De variëteiten zijn Garnacha, Syrah en Chardonnay

Finca Huerto del Mellizo: Het is gelegen in het dorp La Cimada aan de kant van een beek, op ongeveer 600 m boven de zeespiegel. Dit landgoed onderscheidt zich door een bodem met een hoog kleigehalte en is kouder en vochtiger dan die van de Taag, wat ideale eigenschappen biedt voor het telen van Chardonnay.