Menade

Broers en zussen Richard, Alejandra en Marco Sanz rijden op een golf van succes met hun witte wijnen uit de regio Rueda. In deze witte wijnstreek in het noorden van Spanje lijken de wijnranken werkelijk de hemel in te groeien. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de populaire Verdejo en Sauvignon Blanc druiven. Dankzij een ideaal klimaat presteren deze streektypische rassen buitengewoon goed. Spaansewinkel.nl heeft ze!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Bodegas Menade werd in 2005 opgericht door Alejandra, Marco en Richard Sanz – de 6e generatie van deze wijnproducerende familie – slechts een kilometer ten westen van het dorp Rueda. Hun wijnmakerij heeft een kelder die in het begin van de 19e eeuw uit de massieve rots van La Seca is gehouwen. Richard is de wijnmaker op het landgoed, terwijl zijn broer Marco de wijnbouwer is, en zus Alejandra zorgt voor de export en communicatie.

Hun filosofie is gebaseerd op de natuur en respect voor de wijngaarden en het terroir. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd, er wordt geen zwavel of kopersulfaat gebruikt in hun wijngaarden en de gisting vindt plaats met alleen natuurlijke gisten op de druivenschillen. Dit is een producent van serieus interessante en innovatieve Rueda-wijnen; hun portfolio richt zich voornamelijk op Verdejo en omvat de verbluffende ‘La Mision’, die gedeeltelijk wordt gefermenteerd in tinajas (traditionele gistingsvaten van klei) gemaakt van klei uit hun eigen wijngaarden, en een (niet-Jerez) Palomino Verdejo-gerijpte wijn.

De Verdejo-druiven worden geselecteerd uit percelen met wijnstokken, 20-25 jaar oud, geteeld op kiezel-, klei- en kalkbodems tussen 700 en 800 meter hoogte. Het oogsten vindt plaats door middel van 3 verschillende processen: deels groene dagoogst met de hand, deels gemechaniseerd en deels nachtelijke oogst. Elk perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd met behulp van wilde gisten in roestvrij staal. De fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 18-22ºC en de wijn blijft gedurende een korte periode op de droesem.