Adega Valdès

De wijnmaker van het Spaanse wijnhuis Bodegas Adega Valdés in het zonnige landschap van Galicië beheerst het maken van zijn witte wijnen met gevoeligheid en intuïtie. Een prachtige witte parel in het assortiment van Spaansewijnwinkel.nl
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Het wijnhuis Adega Valdès is gelegen aan de Río Ulla in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje. Hier cultiveert de familie Valdés al meer dan dertig jaar 20 hectare wijngaarden. Toen de oorsprongsbenaming Rías Baixas in 2001 werd uitgebreid tot het gebied waar Adega Valdés is gevestigd, werd het wijnhuis officieel opgericht. Hier combineert de familie Valdés hun familietraditie in de wijnbouw met moderne productietechnieken om wijnen te produceren die helemaal van hen zijn.

 

De wijngaarden van Adega Valdès liggen in de subregio Rías Baixas Ribera do Ulla, tussen Monte de las Roxas en Castro San Miguel. De beroemde bedevaartsstad Santiago de Compostela is ook heel dichtbij. Alle wijnen van de appellation Rías Baixas worden gekenmerkt door het hoge aandeel van de druivensoort Albariño.

De terroir en het klimaat

Het gebied is nogal koel in vergelijking met de andere wijnbouwgebieden van Spanje, met een gemiddelde temperatuur van 15°C. Bovendien voeren de winden van de Atlantische Oceaan koele lucht en wolken naar het land, wat voor veel neerslag zorgt. Deze klimatologische omstandigheden vormen de basis voor sprankelende witte en lichte rode wijnen, die echter zeer aromatisch zijn. Het terroir in de kuststreek is nog alluviaal, terwijl in het binnenland, waar ook Adega Valdés ligt, de geologie wordt gekenmerkt door leisteen en graniet.

error: Content is protected !!