Contreras Ruiz

Vlakbij het Nationale natuurpark Park van Donana, een gebied van ongerepte natuurlijke schoonheid, focust Bodegas Contreras Ruiz zich volledig op de rijke, volle Zalema druif. Echt een lokale druif welke veelbelovende resultaten reeds heeft geboekt. Gelegen in het diepe zuiden van Spanje, aan de Atlantische kust dichtbij Portugal, is dit de perfecte locatie om deze lokale variëteit biologisch te telen. Hun doel is om complexe wijnen te maken, waarbij deze enkele druivensoort op verschillende manieren tot uiting komt, afhankelijk van de locatie en de bodem.
Soort
Dessert wijn (2)
Mousserende wijn (1)
Rode wijn (1)
Witte wijn (1)
Wijnen per streek
Condado de Huelva (5)
Druif
Zalema (4)
Syrah (1)
Smaak
Prijs

De Contreras zijn een familie van wijnbouwers en wijnmakers. Ze zijn  gevestigd in de stad Rociana del Condado (Huelva) in het diepe zuiden van Spanje. De 4e generatie alweer.   Het doel van deze familie is dat Bodega Contreras Ruiz met haar werk een referentie voor wijnen uit Zuid-Spanje wordt.  Wanneer je hun wijnen proeft , lijkt dit al zeer voorspoedig te gaan.

Familiebedrijf

Met boerderijen in het biosfeerreservaat van het natuurpark Doñana (Huelva), met oud land en wijngaarden van meer dan 50 jaar oud, dicht bij de Atlantische Oceaan.

Hun doel is duidelijk. Hun missie is het ontwikkelen van een wijnbouw van observatie en balans, wijnen die het ideale resultaat zijn tussen alcoholgehalte en zuurgraad, gekenmerkt door de aroma’s van het land. Het bereiken van complexe wijnen, voor een ieder die er van durft te genieten.

Hun inzet, sinds 2013, is biologische landbouw, waarbij alleen meststoffen van biologische oorsprong worden gebruikt. Het werk is volledig in het kader van respect voor het milieu en het behoud van de schoonheid van het landschap, en om zich aan te passen aan nieuwe tijden Altijd vooraan bij het vinden van nieuwe mogelijkheden voor het maken van uitstekende wijnen.