Finca Loranque

Finca Loranque, een van de bekendste gronden in de provincie Toledo, is omgeven door vruchtbare, kalkhoudende kleigrond, een uniek landschap, perfect voor wijngaarden. Rijk aan geschiedenis, De druiven van deze wijnstokken leverde wijn aan het hof van de keizer en verspreidde zich over de hele wereld. Vandaag produceert Finca Loranque nog steeds koningswijn en Spaansewijnwinkel.nl biedt deze aan voor uw drinkplezier.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Finca Loranque is een van de bekendste wijnhuizen in de provincie Toledo.

Na vele jaren bezig te zijn geweest met het voorbereiden van de wijngaard en het uitvoeren van verschillende tests, verscheen in 2002 de eerste vintage, die de basiskenmerken van de filosofie van Finca Loranque samenvat: toewijding aan de onderscheidende kenmerken van het terroir, de onmiskenbare oenologische stempel gemaakt door een team van wijnmakers van bewezen solvabiliteit en het constant zoeken naar kwaliteit in alle processen. Te oordelen naar de lof van gespecialiseerde critici, die de door Finca Loranque geproduceerde wijnen op bevoorrechte plaatsen plaatsen in hun rankings en ratings, is het doel bereikt. Finca Loranque produceert verschillende wijnen, elk met zijn eigen grote persoonlijkheid en het unieke karakter van een land met een eeuwenlange wijntraditie. Kortom, een van de beste exponenten van de nieuwe Spaanse wijnen.

Finca Loranque is omgeven door vruchtbare, kalkrijke kleigrond, die perfect is voor landbouw, en vooral voor wijngaarden. Een uniek landschap, beschreven in vele documenten die bewijzen dat er in de 11e eeuw grote wijngaarden waren aangeplant met de beste voorraden. Het moeilijkste deel van het project was het ontwerpen van een wijngaard die de productie van kwaliteitswijnen kon garanderen. Om ons doel te bereiken, besloten we dat de enige persoon die ons kon helpen Pablo Eguzkiza was, van de Compañía de Vinos Telmo Rodríguez: een bedrijf dat echt de belangrijkste terroirs in Spanje promoot.

Na een gedegen studie van de bodem, regenval, specifieke klimaatomstandigheden… en het verdelen van de 500 hectare die het land op het landgoed vormen, werd besloten om 42 hectare aan te planten met de variëteiten Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Merlot, die door de jaren heen hebben laten zien dat ze zich helemaal thuis voelen in de grond waar ze zijn geplant, en druiven produceren van een hoge concentratie en kwaliteit. Op deze manier is Finca Loranque erin geslaagd de wijnbouwgeschiedenis te herstellen van een land dat de wijncultuur assimileert als onderdeel van zijn fysionomie, waardoor dit gebied de roem van de wijnproductie terugkrijgt die het altijd heeft gehad, waardoor de wijnen een persoonlijkheid krijgen die zowel nationale als internationale erkenning krijgen.