Agusti Torello

Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de Macabeo, Xarello en de Parellada . Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij het toprestaurant El Celler de Can Roca (***) in San Sebastian. Tja, wat moeten we dan nog meer zeggen….
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Agusti Torelló Mata, de zoon van kleermakers en muzikanten, werd geboren in Sant Sadurní d’Anoia in 1935. Hij begon te werken op 14-jarige leeftijd en op 18-jarige leeftijd opende hij het eerste wijnanalyse-laboratorium in Sant Sadurní. In 1960 begon hij een leven  dat altijd zal draaien om cava.  En dat hem bevestigde  als een van de beste wijnmakers van het land.

Een man die toegewijd was aan Cava, maakte in 1955 zijn eerste 500 flessen cava, terwijl hij jarenlang belangrijke bedrijven in de sector adviseerde en leidde. In 1978 produceerde hij zijn meesterwerk: Kripta, erkend als een van de grote mousserende wijnen ter wereld.
Met een jaarlijkse productie van 500.000 flessen cava en 150.000 wijn is Agusti Torelló  aanwezig in meer dan 30 landen.

Onder de huidige leiding van zijn 2 kinderen zijn ze een referentie in de familiebedrijven van Cava.

In totaal 150 unieke percelen zijn de oorsprong van al onze wijnen en blends. Allemaal biologisch geteeld en met de hand geoogst. 100% gevinifieerd op het terrein.