Bodegas Sel d'Aiz

Een familiebedrijf geleid door Asier en Miriam, die in 2009 besloten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, om de teelt van de wijnstokken in de binnendalen van Cantabrië te herstellen. Bodegas Sel D’Aiz is een ander concept binnen de beschermde geografische aanduiding Vino de la Tierra Costa de Cantabria. Hier maken ze onder andere een fantastische Riesling.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

In één van de meest aantrekkelijke gebieden in Noord-Spanje en op slechts 40 km van Santander, ligt Bodegas Sel d’Aiz.  Een familiebedrijf, in de beschermde geografische aanduiding Vino de la Tierra Costa de Cantabria.

Start in 2007 pas

Het is in 2007 wanneer Asier en Miriam besluiten om de droom te lanceren die de laatste tijd rijp is: wijn “creëren” in Cantabrië, de wereld een persoonlijk product aanbieden. Samen met hem betrekken ze hun hele familie erbij. Bovendien heeft het het advies van uitstekende experts in wijnbouw en oenologie. De prestigieuze wijnmaker Rubén Jiménez Herviás is hun vaste adviseur. Ze komen beiden uit de wetenschappelijke wereld.  Ze combineren traditionele knowhow met technologische innovaties die hun in staat stellen gedifferentieerde, hoogwaardige en milieuvriendelijke producten te verkrijgen. Momenteel bewerken ze maar een 5 hectare wijngaarden volgens het Integrated Production-systeem.  Ze doen dit met de rassen Albariño, Godello en Riesling. Het “integrated production System” is een landbouwsysteem voor de productie van planten met behulp van landbouwtechnieken die duurzame landbouw garanderen.  Met behulp van methoden voor geïntegreerde plaagbestrijding die verenigbaar zijn met milieubescherming, landbouwproductiviteit en het gebruik van natuurlijke productiemechanismen en hulpbronnen

Momenteel maken ze drie verschillende wijnen onder de naam Yenda, “de naam waaronder de witte variëteiten van Cantabrië bekend stonden.” Yenda Albariño Godello, Yenda Riesling en Yenda Spicata. Frisse, fruitige wijnen die de bodem en het landschap weerspiegelen.
De wijnmakerij staat open voor bezoeken, zodat u meer te weten kunt komen over de wijnbereidingsprocessen en de wijngaarden. U zult genieten van een betoverend landschap waar, op de achtergrond, de bergen ons eraan herinneren dat we in het noorden zijn, een noorden van heuvels en groen landschap, schone lucht en oneindige luchten.