Dominio de Punctum

Inmiddels is Dominio de Punctum het meest bekroonde biologische wijnhuis van Spanje met moderne wijnen van onder meer Tempranillo, Graciano en Verdejo en een scala aan internationale druivenrassen, zowel zeer bekend als ook juist verrassendDominio de Punctum heeft vanaf haar oprichting de ambitie gehad om het wijngebied van Castilla la Mancha op de kaart te zetten. Inmiddels bezit het wijnhuis meer dan 250 hectare aan wijngaarden die volledig(!) biologisch en gedeeltelijk biologisch-dynamisch (Demeter-)gecertificeerd zijn.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat volledig werkt volgens  biologische en biodynamische werkwijzen. Het wijnhuis ligt in het plaatsje Las Pedroneras in La Mancha, de grootste wijnproducerende regio van Spanje. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de familie Fernández–Cifuentes, met als doel biologische en biodynamische wijnen te maken van hoge kwaliteit. Ze gaan hier mee terug naar de traditionele manier van wijnmaken in dit gebied, nog voordat de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaarden werden ingevoerd. Met hun werkwijze streven ze naar wijnen die niet alleen opvallen door hun kwaliteit en delicate aroma’s, maar ook door hun zuivere, authentieke karakter. Puur natuur, en dat begint in de wijngaarden en nergens anders!

Ondertussen bezit het wijnhuis ruim 200 ha aan wijngaard in La Mancha. De omstandigheden in dit gebied zijn bijzonder geschikt voor biologische wijnbouw: het is er heet en droog en de nachten zijn koel. Prima omstandigheden voor rijp, gezond fruit dat door deze omstandigheden  geen kustmatige bestrijdingsmiddelen nodig heeft. De wijngaarden liggen op een hoogte van 750 meter en hebben een bodem van zand en leem die rijk is aan kalk. Het wijnhuis zelf ligt midden in de wijngaarden, een centrale plek voor alle druiven. Het fruit is altijd direct in de kelders tijdens de oogst.