Fillaboa

Fillaboa, wat “de goede dochter” betekent in het Gallego-dialect van Noordwest-Spanje, produceert enkele van de zeldzaamste en hoogste kwaliteit wijnen van de D.O. Rías Baixas. Het landgoed van Bodegas Fillaboa is uitsluitend gericht op de teelt van Albariño, de witte sterwijn van de regio, beroemd om zijn versheid, complexiteit en compatibiliteit met lokale zeevruchten. Bij de mensen van Spaansewijnwinkel.nl worden ze altijd bij de mosselen gedronken. Lekker!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Fillaboa is een van de oudste landgoederen in Galicië en een van de grootste in het kadaster van Pontevedra. Hierop vinden we een Romeinse brug herbouwd in de vijftiende eeuw, een stenen muur van 1600 meter die het landgoed omlijst en een prachtige kapel uit 1909.

Het landhuis Fillaboa is een stenen paleis dat trouw is aan de structuur van de grote Galicische huizen. Hierop bevinden zich verschillende zalen voor evenementen, vergaderingen en proeverijen met een warme en uitnodigende sfeer, vergezeld van kunstwerken uit de vijftiende tot de twintigste eeuw.

Bij Fillaboa wordt u omringd door de natuur. Naast een prachtige tuin met camelia’s, olijfbomen en magnolia’s, is de Fillaboa-wijngaard spectaculair. 74 hectare wijngaard is verdeeld in 12 afgebakende percelen en georiënteerd op het zuiden waarin we majestueuze wijnstokken en hekjes vinden.

Fillaboa bezit 74 hectare die allemaal beplant zijn met de albariño druif , dé druif van Rías Baixas. In het on-spaanse groene landschap vlakbij de kust van de Atlantische Oceaan ondergaan de druiven een langzame rijping. Hierdoor ontwikkelen ze de meest intense aroma’s en verfijnde zuren. Fris en strakke, soms ziltige wijnen zijn het resultaat.

Fillaboa is een van de bijna dertig wijnbedrijven die verenigd zijn in de Grandes Pagos de España, een organisatie die zich toelegt op de productie, bevordering en promotie van hoge kwaliteit single estate wijnen in Spanje.