Mont Marcal

Mont-Marçal maakt uitzonderlijke vintage Cava die tot de beste en meest consistent bevredigende mousserende wijnen ter wereld behoort,De Mont-Marçal Brut Reserva, de meest recente release van dit familiebezit, zingt al prachtig uit het glas. De Mont-Marçal Brut Reserva verpersoonlijkt alle elegantie en charme van de beste bubbels.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Bodega Mont Marcal Vinícola werd in 1975 opgericht door Manuel Sancho die zich, na zich gespecialiseerd te hebben gewijd aan de wereld van de muziek, helemaal ging voor de cava.

In 2015 werd Mont Marçal onderdeel van de groep Bardinet.
Het nieuwe management heeft erin geslaagd om de filosofie van de bodega te verenigen met het enthousiasme van de nieuwe generaties om haar op alle gebieden aan te passen aan de huidige marktbehoeften.

Mont Marçal produceert kwaliteitswijnen onder de bescherming van de Oorsprongsbenamingen Penedès, Catalunya in Cava.

Het prachtige, uit de 14e eeuw daterende landhuis dat de bodega herbergt is gelegen in het hart van de regio Penedès, 220 meter boven de zeespiegel.

Aan het einde van de 19de eeuw werd het omgebouwd tot een klooster van de Ongeschoeide Karmelieten en het heeft de charme van de bestaande structuur behouden.

Het landgoed beslaat 40 hectare eigen bestaande met autochtone rassen zoals Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Tempranillo en andere perfect aangepaste rassen zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Om het huidige productievolume te bereiken, werkt het bedrijf ook samen met andere landgoederen in de regio Penedès.

Mont Marcal levert een grote inspanning voor de bereiding van wijnen en cava’s die aan de consument de hoogste kwaliteits- en veiligheidsgaranties bieden. In tegenstelling tot de meeste mousserende wijnproducenten (waaronder zelfs de beste leveranciers van zowel champagne als cava), dateert de Mont-Marçal vintage al zijn Brut Reserva, zodat de consument de leeftijd en versheid van de wijn altijd kent.