Sierras de Málaga

Soort
Rode wijn (11)
Spaanse rosé (1)
witte wijn (3)
Wijnen per streek
Druif
Cabernet Sauvignon (1)
Garnacha (2)
Graciano (1)
Malbec (1)
Petit Verdot (4)
Pinot Noir (2)
Chardonnay (3)
Merlot (4)
Syrah (4)
Tempranillo (3)
Smaak
Prijs

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Sierras de Málaga is een wijngebied in Andalusië, in het zonovergoten zuidwesten van Spanje. Opgericht in het begin van 2001, is het een van de nieuwste appellations in het land. Het deelt bovendien hetzelfde geografische gebied als Málaga. Niettemin kan men hier toch een breder scala aan variëteiten en lichtere, onversterkte wijnen produceren – overeenkomstig de groeiende vraag van de markt naar jonge wijnen.

De twee regio’s zijn soms samen “Malaga y Sierras de Málaga” genoemd en delen een Consejo Regulador. Sierras de Malaga is de grootste DO (met Málaga) in Andalusië.

Wat wijnregio’s betreft, ligt Jerez ongeveer 100 km ten westen van de bergstad Ronda. Het klimaat is, dan ook sterk beïnvloed door de Middellandse Zee.  Het zijn hete en droge omstandigheden die in het binnenland heersen. Málaga is verdeeld in vier subzones – Manilva, Norte, Montes de Málaga en Axarquia – en één sub-appellatie, Serrania de Ronda, elk met zijn eigen klimaat en bodem. Serrania de Ronda heeft de hoogste wijngaarden in de hele DO.

Alleen voor droge wijnen

Rode, rosé en witte stille, droge wijnen kunnen worden geproduceerd in Sierras de Málaga. Alle drie moeten tussen de 10 en 15,5 procent alcohol bevatten, echter met minder dan 12 gram restsuiker per liter. In tegenstelling tot zijn tegenhanger Málaga, die zich maar op twee variëteiten richt, omvat Sierras de Málaga er veel. Voor witte wijnen zijn Pedro Ximenez, Moscatel, Macabeo, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Colombard, Airén, Riesling, Verdejo, Viognier en Doradilla allemaal toegestaan. Anderzijds voor rode wijnen zijn Romé, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Garnacha, Pinot Noir, Cabernet Franc, Graciano, Malbec en Petit Verdot allemaal in gebruik.