Bodegas Agustín Cubero

Een zeer moderne en praktische wijnmakerij midden in de natuur die bijna onopgemerkt blijft, verwerkt de oogst van ongeveer 43 Ha wijngaarden geplant op een hoogte van ongeveer 1000 meter van de Macabeo- en Grenache-variëteiten. De samenstelling van het land met veel grijze leisteen en de sterke hellingsgraad geven enkele wijnen met atypische kenmerken die, gebruikmakend van een goed werk van wijnmakerij, uitzonderlijk zijn. Woorden zijn niet genoeg hier, je moet ze gewoon proberen!!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Bodegas Agustín Cubero is een wijnmakerij met een sterke familietraditie.
Opgericht in de regio van Godojos, in de buurt van Calatayud, in 1953. De infrastructuur bestond destijds slechts uit een netwerk van wijnmakerijen en ondergrondse gangen.
Tegenwoordig is het bedrijf geleid door de tweede generatie van de Bodegas Agustín Cubero-familie. Sinds de oprichting heeft het de kennis, infrastructuur en technologie ontwikkeld om concurrerend op de mondiale wijnmarkt te zijn.

Het klimaat is hier continentaal, met extreem hete en droge zomers. Dit effect is echter grotendeels verzacht door de hoogte van de wijngaarden van Calatayud. Deze zijn gelegen op de zuidelijke hellingen van de Sierra de la Virgen-bergketen. De hoogte van deze locaties kan 800 m boven zeeniveau bereiken. Dit is van vitaal belang voor de kwaliteitswijnen van de regio. Dit aangezien de grotere hoogte de druiven in staat stelt een beter evenwicht te vinden tussen restsuiker en alcohol met een hoog potentieel. De winters zijn extreem en vorst kan meer dan de helft van het jaar intreden, waardoor schade aan de wijnstokken een reële bedreiging vormt.

De druiven rijpen hier langzaam en ongehaast. Het land is ongetwijfeld voorbestemd om wijn te produceren vanwege het landklimaat, met een gemiddelde temperatuur van 14 ° C, maximale jaarlijkse regenval van 350 mm en een hoogte van 600 m.
Het land waar de wijnstokken groeien, bestaat uit kleigronden en rotsachtige terrassen, die een zeer laag druivenvolume per wijnstok opleveren van slechts 1,5 tot 2 kg. De garnacha-variëteit overheerst en wordt aangevuld met de tempranillo-druif.