Bodegas Sel d’Aiz Yenda Riesling

2019

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Oorspronkelijke prijs was: € 14,00.Huidige prijs is: € 11,90.

Prijs per fles

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Riesling uit het groene noorden van Spanje

Ook de Riesling druif gedijt goed in het koele Spaanse noorden. De druif was al eeuwen geleden meegenomen door Duitse monniken die aan de wandel waren naar Santiago de Compostella. Heden ten dage levert die een volstrekt eigen witte wijn op. Ziltig, strak en zinderend. Droog en knapperig wit fruit, koelte toewuivend, grapefruit. De Bodegas Sel d’Aiz Yenda Riesling is strogeel van kleur, met de geur van witte bloemen, rijp fruit en citrus. Elegant, mineraal, een delicate zuurgraad, aangenaam en lang aanwezig. Zeker geen petrol-geur zoals een enkele andere Spaanse Rieslings uit de Penedes kunnen hebben, geen zoetje dat je in een Duitse Riesling kunt tegenkomen , echt anders.  De invloed van de Atlantische Oceaan kan je niet ontkennen  … strak en strak droog voor de liefhebbers.

Hij doet het goed bij Spicy gerechten, gerechten uit het Midden Oosten en de Chinese en Japanse keuken. Lokaal drinken ze de Bodegas Sel d’Aiz Yenda Riesling gewoon lekker bij de Fruits de mer, dus dat kan ook!

Bodega Sel d’Aiz werkt zo biologisch als mogelijk is in deze streek en probeert de wijngaard zo gezond mogelijk te houden met behulp van grassen en onkruiden, insecten en vogels die daar weer op afkomen en gebruik van bestrijdingsmiddelen dus overbodig maken. Ze maken de wijnen zonder sulfiet en andere toevoegingen die weliswaar toegestaan zijn, maar toch in de weg staan van hun ideeën over duurzaamheid en puur- natuur wijnen.

Sulfiet vrij, sulfietarm?   Hoe zit dat nou met sulfiet….

In wijn komt via het vergisting proces altijd een minimale hoeveelheid sulfiet voor. Dit produceren de druiven zelf tijdens de vergisting. In de wijnen van Bodegas Sel d’Aiz zit zo vaak min mogelijk of zelfs geen sulfiet toegevoegd. Er worden extra maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld het extra schoonmaken van buizen, vaten etc. waardoor de kans op bederven d.m.v. micro-organismen geen kans heeft. Tóch staat op de fles dat de wijn sulfiet bevat, omdat dat ook zo kan zijn, héél erg weinig is immers ook nog wel sulfiet …

Sulfiet ontstaat tijdens de wijnproductie van nature. Bovendien voegen wijnboeren vaak sulfiet toe om het gistingsproces in de fles te stoppen en een oxidatie tegen te gaan. Daarbij is het belangrijk dat sulfiet oordeelkundig en met mate wordt gebruikt. Te veel sulfiet geeft de wijn namelijk een slechte smaak en kan u na uw glaasje hoofdpijn, misselijkheid, spijsverteringsproblemen of allergische reacties bezorgen. Heel wat wijnbouwers hebben de laatste jaren inspanningen geleverd om tot een redelijk gebruik van sulfiet te komen, met als resultaat een daling van de concentratie zowel in witte als rode wijnen.

 

 

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.