Verdejo

Verdejo maakt subtiele maar verbluffende witte wijnen met smaken van limoen, Meyer-citroen, grapefruit, gras, venkel en citrusbloesem. Het wordt vaak vergeleken met Sauvignon Blanc, maar het verdient echt een eigen categorie. In tegenstelling tot de meeste witte wijnen, blijft Verdejo gedurende meerdere jaren van flesrijping verbeteren, waar het een rijke textuur en smaken krijgt van geroosterde Marcona-amandelen, ondersteund door sprankelende zuren. De bittere smaken van gras en venkel komen in de afdronk en maken de wijn bijna knapperig.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
619
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

In Rueda, ten noorwesten van Madrid, vindt je de Verdejo druif. In de 11e eeuw werd de Verdejo druif ontdekt toen deze in het wild groeide. Toen maakte men er versterkte wijnen van, sherry achtig. De druif wordt nog steeds gebruikt om sherry van te maken, maar tegenwoordig ook wijn. De wijnen hebben een strogele kleur met een bouquet van perzik en peer en een frisse, kruidige smaak met cassistonen.